Dannie Gerrids nieuwe partijvoorzitter GBV

Leestijd - 5 minuten
GBVeldhoven - 29-11-2016
  • Nieuwe partijvoorzitter GBV unaniem gekozen door ledenvergadering
  • Ed Henar stopt; voorzittershamer van de partij naar Dannie Gerrids

 Bij de lokale Veldhovense politieke partij GBV (Gemeente Belangen Veldhoven) heeft partijvoorzitter Ed Henar tijdens de ledenvergadering van maandag 28 november 2016 jl. de voorzittershamer overgedragen aan mede-bestuurslid Dannie Gerrids. Zijn termijn als partijvoorzitter zat erop en Ed had al tijdig aangegeven na deze periode te willen stoppen als zodanig om plaats te maken voor een wat jonger iemand. Zoals Dannie.

Ed werd in 2014 gevraagd om voorzitter te worden nadat zijn voorganger Frank de Lepper was gekozen tot raadslid voor GBV. Bij deze partij geeft men er de voorkeur aan om de functies van raadslid en bestuurslid van de partij niet te vermengen. Ed gaf bij zijn aantreden al direct aan het voorzitterschap van de partij voor een termijn op zich te willen nemen.

Onder zijn voorzitterschap beleefde GBV enkele hoogtepunten in de geschiedenis van de partij. Zo werd in 2014 de beste verkiezingsuitslag ooit behaald resulterend in 6 raadszetels en 2 wethouderszetels en vierde de partij in 2016 haar 50 jarig jubileum. In die gehele periode was GBV onafgebroken vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Veldhoven.

Ed blijft wel aan als bestuurslid van GBV en zal de nieuwe voorzitter naar beste vermogen bijstaan met raad en daad.

Dannie Gerrids (37 jaar) is in 2015 toegetreden als lid van GBV. Hij is woonachtig in Zeelst, is gehuwd met Jessica en samen hebben ze 2 kinderen (van 7 en 2 jaar). Hij is werkzaam bij de gemeente Eindhoven bij de afdeling burgerzaken. Hij stelde ‘zeer vereerd te zijn, dat de GBV-leden nu al hun vertrouwen in hem stelden’. Dannie werd door de leden van GBV unaniem gekozen.