Ga stemmen 21 maart…liefst GBV!

Leestijd - 5-10 minuten
Tavita van Galen
Raadslid - 25-02-2018

Stem!
Op 21 maart mogen we onze stem laten horen. En zelfs twee keer. We mogen naar de stembus voor het raadgevend referendum en voor de gemeenteraadsverkiezingen. Bij het eerste stem je voor of tegen en bij het tweede stem je op een persoon, maar op wie?

Het kan zomaar zijn dat gemeentepolitiek enigszins ver van je bed lijkt , maar toch is het belangrijk dat je stemt. Er zijn steeds meer dingen in Veldhoven die door gemeentepolitiek bepaald worden: de bouw van woningen, welke (culturele) voorzieningen en evenementen er zijn, hoe gaan we in Veldhoven om met de zorg voor jeugd en ouderen. Wil je hier invloed op hebben en vind je er iets van? Ga dan stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Stem je niet, dan telt jouw stem ook niet.

Tijdgebrek?
De stembureaus zijn open van 7.30 uur tot 21.00 en je mag altijd op een ander stembureau in Veldhoven stemmen, dan de locatie die op jouw kiezerspas staat. Het overzicht van deze bureaus vindt je op https://www.veldhoven.nl/stemlokalen. Grote kans dat er een stembureau in de buurt is van jouw stamkroeg, sportclub, werk, schoonouders of een andere plek waar jij je bevindt op 21 maart.
En wat als het nou echt niet lukt om naar het stembureau te gaan? Mogelijk ken je iemand die wat meer tijd heeft dan jij. Je kunt die persoon machtigen. Op die manier pak je invloed zonder dat het je extra tijd kost. Vraag je ouders, buren, collega of wie dan ook. Meedoen is belangrijker dan… uhm…. niet meedoen.

Waarop stemmen?
Zelf heb ik ook ooit geworsteld met deze vraag. Wat te kiezen? Het verkiezingsprogramma van de diverse partijen is zo breed dat er altijd een onderwerp bij staat, waar je iets mee hebt. Mocht je het verder niet weten of heb je wat minder interesse in bepaalde thema’s? Ga dan voor hetgeen waar je wel wat mee hebt! Annexeren vs zelfstandig blijven, voorzieningen, verenigingen. Wat vind jij belangrijk?
Je kunt ook stemmen op een kandidaat die je kent en waar je vertrouwen in hebt. Of je kiest voor iemand met wie jij je kunt identificeren. Bijvoorbeeld een leeftijdsgenoot, een beroepsgenoot, iemand uit jouw wijk etc.

Waarom ik koos voor GBV.
Voor mij waren de mensen in de partij het belangrijkste. Je kunt nog zo’n mooi verkiezingsprogramma hebben, maar als je niet voor een groep kunt spreken of afhaakt bij een kritische vraag, dan kun je misschien beter een andere hobby gaan zoeken. GBV heeft een aantal zeer ervaren mensen aan boord. Ze weten waar ze voor staan en kunnen dit overbrengen. Dit doen ze met respect voor de mening van een ander. Momenteel heeft GBV 2 wethouders en 6 raadsleden. Stuk voor stuk toppers die samen mooie dingen hebben gedaan voor Veldhoven en dat is niet altijd makkelijk geweest. Je hebt altijd te maken met verschillende belangen en met budgetten. Toch is het gelukt om ervoor te zorgen dat de muziekschool open blijft, er een nieuw zwembad komt en er een prachtige kiosk bij de Hazewinkel staat. Kijkend naar de toekomst staat GBV voor een zelfstandig Veldhoven dat levendig is en waar ruimte is voor ontmoeting in de wijken. Dat wil jij toch ook?

Ik kan een boek schrijven over waar GBV allemaal voor staat. Dat doe ik niet. Gebruik je Gezond Boeren Verstand en bekijk ons verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst. Steun GBV, lijst 2. Wij zijn blij met jouw (weloverwogen) stem.

PS. Vergeet je niet een stemfie te maken?