GBV in de nieuwe coalitie!

Leestijd - 5 minuten
Mariënne van Dongen-Lamers
Raadslid - 20-06-2017

We hebben enkele roerige weken achter de rug met hoogtepunten en dieptepunten voor GBV: we hebben een goede ledenvergadering gehad, de nieuwe lijsttrekker is unaniem gekozen en we kijken uit naar de voorbereidingen voor de verkiezingen: een kieslijst samenstellen, een verkiezingsprogramma opstellen en nadenken over de te voeren verkiezingscampagne. We kunnen ons verheugen op enkele nieuwe leden, dus de partij staat er goed voor.

Ons enthousiasme hierover werd al snel overschaduwd door de onverwachte coalitiebreuk en de negatieve berichtgeving die daarover naar buiten kwam. Wij hebben met de nieuwe coalitie gezamenlijk een verklaring afgegeven die op alle punten open en transparant is. De berichtgeving in de krant doet anders vermoeden en dat vinden we vervelend voor iedereen die GBV een warm hart toedraagt. Het is namelijk zeer onterecht, maar wèl een politiek gegeven, dat feiten door enkele partijen selectief worden gebruikt om zichzelf te kunnen profileren.

Wij zullen als GBV fractie en wethouders gewoon doorgaan met ons werk. We gaan zorgen voor een mooie toiletvoorziening met kiosk bij de Hazewinkel, waar plaats is voor dagbesteding en activiteiten van Severinus cliënten en anderen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij gaan zorgdragen voor een kwalitatief goede huisvesting van de muziekschool in de bibliotheek. Geen overlast genereren, maar samenwerking faciliteren om die ingeboekte bezuinigingsopdracht op de culturele instellingen te kunnen invullen.

Kortom we gaan verder op de ingeslagen weg en we maken af waaraan we begonnen zijn. Dat is wat onze achterban, onze leden èn Veldhoven van GBV mag verwachten. We zijn ervan overtuigd dat deze bestuurlijke hobbel genomen moest worden om duidelijkheid en stabiliteit in het Veldhovens bestuur te krijgen. Nu is het weer mogelijk om alle zaken die lopen en problemen die nog op ons afkomen sámen met de coalitiepartners het hoofd te kunnen bieden. We gaan dan ook met vertrouwen op weg naar de verkiezingen!