Ik ergens burgemeester worden? Geen sprake van!

Leestijd - 5 minuten
Hans van de Looij
Vicefractievoorzitter - 23-09-2017

In zijn wekelijkse column besteedde Betweter vorige week aandacht aan de Veldhovense wethouders, die het uiteindelijk wisten te brengen tot het ambt van burgemeester. En hij eindigde met het vermoeden, dat – ik citeer-  ‘ GBV-wethouder Hans van de Looij graag  als volgende burgemeester uit de Veldhovense bestuurdersvijver zal worden opgevist’. Einde citaat.

Nu weet ik dat in diverse media wel eens dingen worden beweerd, die een plank geheel of gedeeltelijk misslaan. Maar dan toch een eigen leven gaan leiden.  Dat hoort er bij, ik ben na 20 jaar politieke frontlinie wel wat gewend geraakt in dit verband.

Maar in dit geval wil ik toch naar onze trouwe GBV-kiezers een geluid als dit meteen ontzenuwen: de enige gemeenschap waarvoor ik mij bestuurlijk heb ingezet en wil blijven inzetten – ook na 21 maart 2018! -, hetzij als wethouder dan wel als gemeenteraadslid, is die van Veldhoven. En enkel namens GBV. Voor mij dé lokale partij, met inmiddels een traditie van 52 jaar onafgebroken raadsdeelname. Het burgemeesterschap lijkt een mooie post, maar is een functie die ik totaal niet ambieer. Alleen al om het simpele feit dat ik dan zou moeten verhuizen uit ons Veldhoven. En dat gaat gewoonweg nooit gebeuren, tenminste in elk geval niet om elders burgemeester te kunnen worden.

Ik heb destijds bewust gekozen voor de lokale politiek en de lokale partij GBV. Uit mijn passie voor Veldhoven. Ik ben al mijn hele leven trots op Veldhoven en zal dat altijd blijven. Mensen mogen het met mij inhoudelijk eens en oneens zijn, dat hoort nu eenmaal bij politiek. Maar weet wel, dat mijn betrokkenheid bij onze gemeente voorop staat in al mijn bestuurlijke overwegingen. En zolang de kiezers mijn partij en mijn persoon in voldoende mate blijven steunen, zal ik mij bestuurlijk naar beste vermogen blijven inzetten. Maar alleen voor ons Veldhoven. En voor geen enkele andere gemeente. Ben daar maar zeker van!