Mariënne van Dongen lijsttrekker GBV

Leestijd - 5 minuten
GBVeldhoven - 24-05-2017

Tijdens de ledenvergadering van GBV (Gemeente Belangen Veldhoven) op maandag 22 mei jl. is Mariënne van Dongen-Lamers, op dit moment al wethouder namens GBV, door de partijleden gekozen tot lijsttrekker van de partij voor de komende gemeenteraadsverkiezingen, die zullen plaatsvinden op 21 maart 2018. De verkiezing was unaniem.

Mariënne (48) is sinds 2008 lid van GBV en werd in 2010 gekozen in de Veldhovense gemeenteraad. Toen GBV na de verkiezingen van 2014 deel ging uitmaken van een coalitie met VSA en D66, werd zij samen met Hans van de Looij namens haar partij wethouder. Ze richtte zich daarbij met name op het sociaal domein. Mariënne is een geboren en getogen Veldhovense, getrouwd met Wilfried en heeft een dochter van 13 jaar.  Na ruim 20 jaar werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven als tolk, P&O-er en organisatieadviseur, trekt nu de politiek en het openbaar bestuur. ‘Ik ben bijzonder vereerd dat de GBV-leden mij het lijsttrekkerschap van onze partij hebben toevertrouwd. Het legt een grote verantwoordelijkheid op mijn schouders, want het is niet niks om een partij te mogen gaan aanvoeren, die al 51 jaar onafgebroken in de raad van Veldhoven is vertegenwoordigd. Vorige verkiezingen hebben we het beste verkiezingsresultaat ooit behaald, dus de lat ligt hoog! Ik beloof leden en kiezers mij naar beste vermogen te blijven inzetten voor Veldhoven en hoop op –wederom- een klinkende uitslag op 21 maart 2018, zodat GBV opnieuw lokale bestuurlijke inbreng kan hebben’.

Hans van de Looij (57) gaat een stapje terug doen binnen GBV. Hij doet dat bewust, omdat hij ervan overtuigd is dat het na 20 jaar en 5 lijsttrekkerschappen tijd wordt voor een nieuw gezicht. ‘Ik heb in goed overleg met Mariënne en ons partijbestuur heel bewust voor deze stap gekozen. Als raadslid en als wethouder heb ik de afgelopen 7 jaar geweldig met Mariënne kunnen samenwerken en heb kunnen zien hoe geweldig zij zich in beide rollen als bestuurder heeft ontwikkeld. Zij is gewoon klaar voor deze vervolgstap, terwijl ik er zelf aan toe begin te komen om de omgekeerde beweging te gaan maken na 20 jaar politiek leiderschap van GBV. Ik ben onze leden meer dan dankbaar voor het feit dat zij mij al die tijd alle ruimte hebben gegeven dit op mijn manier in te vullen. Ik blijf overigens nog volledig beschikbaar voor de partij voor zowel het raadslidmaatschap als het wethouderschap in 2018, indien GBV opnieuw twee wethouders mag leveren, maar het politiek leiderschap van de partij draag ik graag en met heel veel vertrouwen aan Mariënne over. Met haar aan het roer blijft GBV de stabiele lokale partij, die het al ruim een halve eeuw was, met hart voor Veldhoven’.