Tavita van Galen verlaat de raad van Veldhoven, Frank Lauwers nieuw raadslid vanaf 2 juli

Leestijd 5 - 10 minuten
GBVeldhoven - 17-05-2024

Tavita van Galen (GBV) gaat per 2 juli na 6 jaar voorlopig stoppen met haar werk als raadslid. Zij heeft dit voor haar moeilijke besluit moeten nemen vanwege grote drukte in haar privéleven. Zij heeft sinds enkele jaren een eigen (HR) bedrijf. Twee jaar geleden startte ze samen met haar partner een re-integratiebedrijf, waarmee zij het op dit moment steeds drukker krijgt. Daarnaast volgt zij een Masterstudie en – zeker niet op laatste plaats – vraagt haar samengestelde gezin met 5 kinderen haar aandacht. Dit heeft haar doen besluiten om met het raadswerk te stoppen en het stokje over te dragen aan een andere GBV’er.

‘Het was een moeilijk besluit om te nemen’, aldus Tavita. ‘Ik vond en vind het werk als raadslid erg boeiend en eervol. De GBV-fractie is een fijn team om in te kunnen functioneren, Maar ik moet eerlijk zijn naar de fractie, de kiezer en naar mijzelf. Ik mis momenteel gewoon de tijd en ruimte om mij volledig te kunnen inzetten voor dit werk. Dat voelt voor mij niet goed en het is helaas niet anders.’ Tavita stopt ‘voorlopig’ als raadslid. Dat houdt in dat zij in de komende 2 jaar nog wel actief beschikbaar blijft voor GBV als steunfractielid. Bij de verkiezingen van 2026 zal ze zoals het er nu naar uitziet opnieuw beschikbaar zijn voor de partij. Haar bedrijven en kinderen zijn dan twee jaar ouder en haar opleiding zal afgerond zijn.

De opvolger van Tavita wordt het huidige steunfractielid Frank Lauwers (52 jaar). Deze rasechte Veldhovenaar, samenwonend en vader van 3 kinderen is sinds 2 jaar actief voor GBV. Hij is woonachtig in de wijk Heikant-oost en in het dagelijks leven werkzaam bij het UWV als arbeidsdeskundige. In de raadsvergadering van 2 juli zal Frank dan worden geïnstalleerd als nieuw raadslid namens GBV. Frank: ‘Ik ben lid geworden van GBV om iets te kunnen doen voor de gemeenschap, waarin ik mijn hele leven heb gewoond. Dat heb ik de afgelopen 2 jaar geprobeerd te doen als steunfractielid. Dat zal als raadslid natuurlijk niet anders zijn. Ik blijf mijn best doen voor Veldhoven’.

Formeel is voormalig lijsttrekker Mariënne van Dongen-Lamers de eerste, die voor de vrijkomende plaats in aanmerking komt. Zij heeft echter bij GBV intern al aangegeven geen gebruik te zullen maken van dit recht, vanwege haar huidige werkzaamheden.

Heeft u na het lezen van dit stuk vragen of interesse in politiek? Neem contact met ons op.