Goud voor het nieuwe zwembad “City Sport”

Leestijd <5 minuten
Tavita van Galen
Raadslid - 04-09-2022

Ik voelde me de afgelopen dagen als een vis in het water tijdens de zwemvierdaagse in ons mooie nieuwe zwembad “City Sport”. Als kind deed ik trouw mee aan dit event. Het was toen in natuurwater en er werden geen banen gezwommen, maar gewoon alle zwemmeters achter elkaar. Alleen voor echte waterratten dus!

“Mijn jongste telg heeft nog geen A-diploma”.

Ik hoefde niet lang na te denken toen de medewerkers van City Sport vroegen om dan zelf ook gewoon mee te doen. 4 dagen lang 25 banen per dag is een sportieve afsluiter van de vakantie. De kleine man koos voor 13x de obstakelbaan en dat dan 4 dagen lang. Ook mijn andere kinderen deden mee.

Wat een verschil met vroeger! Toen kon je zonder zwemdiploma echt niet meedoen. En als je geen geoefende zwemmer was, had je ook dikke pech. Het huidige systeem nodigt uit om mee te doen voor jong en oud, sportief of recreatief.

Naast het zwemmen van banen, is er allerlei vertier. Een loterij, een grabbelton, een whipeout, de mogelijkheid om met een staart te zwemmen en in het therapiebad dobberden tientallen (gele, wat toevallig) badeenden. Er werd in de raad, door enkele partijen, nogal moeilijk gedaan over deze attributen. Sinterklaascadeautjes werden het genoemd. Ik zie het als enorme meerwaarde dat kinderen die niet houden van puur heen-en-weer zwemmen met deze attributen op speelse wijze actief kunnen zijn in het zwembad. Ik ben blij dat GBV hier vóór gestemd heeft (samen met enkele andere partijen).

Een grote glijbaan wordt niet gemist. Mijn grotere (stief)kinderen (14, 12, 11 en 9) en hun vrienden hebben zich geweldig vermaakt tijdens het vrij zwemmen. “Ik ben blij dat we gekozen hebben voor een functioneel bad met aantrekkelijke extra’s. De prijs:kwaliteit van dit bad is super!”

En wie maken het verschil in het zwembad? Het personeel natuurlijk! Hoewel ik qua zwemmen voor brons ging, geef ik goud aan de medewerkers van City Sport, die niet alleen zorgen voor een veilige omgeving, maar die alles uit de kast halen om er een groot feest van te maken. Oki, Doki en Ariël; goud voor jullie!

GBV is blij met het zwembad en blij met de attributen. Daar hebben we mooi aan meegewerkt in de raad en daar doen we het voor!

Sportieve groet,

Tavita van Galen

raadslid