Nieuwe coalitie in Veldhoven rond

Leestijd - 5 minuten
Mariënne van Dongen-Lamers
Raadslid - 25-04-2018

VVD, GBV en PvdA in het college

In Veldhoven gaat in de periode 2018-2022 de nieuwe coalitie gevormd worden door VVD, GBV en PvdA. Er is overeenstemming bereikt over een coalitieakkoord, de wethouderskandidaten en een portefeuilleverdeling. Voor GBV zullen Mariënne van Dongen-Lamers en Hans van de Looij weer aantreden als wethouder. De onderhandelaars hebben de besprekingen hierover onder aanvoering van VVD’ers Daan de Kort en Ad van den Oever succesvol afgerond. De installatie van de nieuwe wethouders zal plaatsvinden tijdens een ingelaste raadsvergadering op 14 mei a.s.

‘Om te komen tot dit resultaat is een open en transparant proces doorlopen’, aldus een tevreden Daan de Kort. ‘We hebben met alle partijen tenminste twee keer overlegd en allen de kans gegeven hun input te leveren. Daar kunnen we positief op terug kijken.’

Het coalitieakkoord is een verhaal op hoofdlijnen en krijgt de titel ‘Samen, Stabiel en Sterk!’. Een akkoord, dat inhoudelijk aansluit bij de huidige Programmabegroting van de gemeente, maar bovendien ook zaken in zich heeft die rekening houden met de wensen van zowel de nieuwe coalitie- als de oppositiepartijen.

Er komen vijf wethouders in het nieuwe college met een totale formatie van vier fulltime plaatsen, zoals nu ook het geval is. Namens de VVD zijn dat Daan de Kort (0,8 fte: economische zaken en sport) en Ad van den Oever (1,0 fte: stedelijke ontwikkeling en bereikbaarheid). Voor GBV komen zoals gezegd Mariënne van Dongen-Lamers (1,0 fte: sociaal domein en subsidies) en Hans van de Looij (0,6 fte: wonen en beheer openbare ruimte) terug op hun post. Ten slotte zal Jeroen Rooijakkers (0,6 fte: financiën en duurzaamheid) namens de PvdA het college qua wethoudersformatie completeren.