GBV stelt definitieve kandidatenlijst vast

Leestijd - 5-10 minuten
Stefanie Leenheers- van de Looij
Secretaris - 16-11-2021

De ledenvergadering van GBV heeft op maandag 15 november jl. de definitieve kandidatenlijst unaniem vastgesteld, waarmee de oudste lokale partij van Veldhoven (onafgebroken in de gemeenteraad sinds 1966!) de komende gemeenteraadsverkiezingen in zal gaan.

De lijsttrekker van de partij, huidig wethouder Mariënne van Dongen-Lamers, werd tijdens de ledenvergadering van mei 2021 al als zodanig aangewezen. Nu werden de overige 15 kandidaten op de lijst geplaatst door de GBV-leden.

Na de lijsttrekker komt het huidige raadslid Youri van Oorschot (23 jaar) op plek 2. Niet in de laatste plaats omdat door GBV zowel bestuurlijke continuïteit als verjonging belangrijk wordt gevonden. Op de 3e plaats staat Hans van de Looij, op dit moment nog wethouder voor GBV en al sinds 1998 onafgebroken politiek actief als wethouder of als raadslid. De 4e plek wordt ingenomen door Eric van Doren, de huidige fractievoorzitter van GBV. Met inmiddels ook ruime politieke ervaring in de Veldhovense gemeentepolitiek als raadslid en commissielid.

Op plaatsen 5, 6 en 7 staan de huidige raadsleden van GBV Jurre van der Velden, Pierre Bijnen (inmiddels raadslid voor GBV vanaf 2002!) en Tavita van Galen.

Veder staan nog 2 nieuwelingen op de GBV lijst, te weten Frank Lauwers, op dit moment steunfractielid (op 8) en Nicole Jansen (op 11) en de oudgedienden Jannie Roosen (op 9) en Frank de Lepper (op 10).

Tenslotte wordt de lijst gecompleteerd met Dannie Gerrids, voorzitter van GBV (op 12), Frans Kauwenberg (op 13), Eddie Henar (op 14), en als lijstduwers Wim Groenendijk, waarnemend raadsvoorzitter (op 15) en Gerard de Wilt, voorzitter van de KBO Veldhoven en lid van de seniorenraad (op 16).

De GBV kandidatenlijst:

1. Mariënne van Dongen- Lamers

2. Youri van Oorschot

3. Hans van de Looij

4. Eric van Doren

5. Jurre van der Velden

6. Pierre Bijnen

7. Tavita van Galen

8. Frank Lauwers

9. Jannie Roosen

10. Frank de Lepper

11. Nicole Janssen

12. Dannie Gerrids

13. Frans Kauwenberg

14. Eddie Henar

15. Wim Groenendijk

16. Gerard de Wilt