Bedrijven, cultuur en vrije tijd

Leestijd <5 minuten
GBVeldhoven - 04-12-2021

Veldhoven is een belangrijke gemeente met circa 46.000 inwoners en veel grote en kleine werkgevers in de Brainportregio. Iedereen hecht uiteraard aan infrastructuur en woningbouw, maar ook aan goede culturele en vrijetijdsvoorzieningen. We zijn een gemeente waar leven in de brouwerij moet zijn voor jong en oud. GBV vindt al jarenlang dat deze voorzieningen geld mogen kosten. We proberen nu te vaak voor een dubbeltje op de eerste rang te zitten. Wel een zwembad, maar geen extra kosten. Wel een theater, maar tegelijkertijd erop bezuinigen. Daar zijn we klaar mee.

Wat willen we nog?

  • We willen een zelfstandige, volwaardige bibliotheek behouden. Onze bieb wordt geen filiaal van de Eindhovense bibliotheek!
  • Intensivering en doorontwikkeling van alle culturele instellingen. Gebouwgebruik kan waarschijnlijk nog effectiever. In het vernieuwde City Centrum zijn daar mogelijkheden voor te vinden.
  • Aanpassing van de foyer van muziekschool Art4U, zodat ook dit gebouw beter kan worden benut.

Een bushalte op industrieterrein Habraken is een diep gekoesterde wens van GBV. Het helpt veel ondernemers bij het werven van personeel en maakt vestiging van andere bedrijven mogelijk.